Şəkəri müalicə edən bitkilər

Şəkərli diabet dünyada çox yayılmış xəstəliklərdən biridir. Köklü müalicəsi olmadığından, bu xəstəliyi həyat tərzinə çevirib, onunla birgə yaşamağa adət etmək lazımdır. Medpress.az şəkərli diabetin orqanizmə mənfi təsirini azaltmaq üçün həkim – fitoterapevt Füzuli Hüseynovun çay reseptini təqdim edir. Bu resept vasitəsi ilə bir çox insanlar  normal həyatlarını yaşayırlar.

Çayın tərkibi:

  • Ud hindi üyüdülmüş – 300 qram
  • Qarazirə meyvəsi üyüdülmüş – 300 qram
  • Bağayarpağı üyüdülmüş – 300 qram

 

Deməli, bu bitkilər quru olmalı, yaxşı-yaxşı üyüdülüb bir-birinə qarışdırmalı və şüşə balonda saxlanılmalıdır. Yaxşı olar istifadəni belə edəsiniz, deməli, qarışıqdan hər dəfə təxminən 100 qram balondan götürüb balaca, bir ağzı bağlana bilən bir qaba tökəsiniz ki, hər dəfə ağzı açılanda bitkilərin efirli birləşmələri uçmasın.

 

Bu 3 bitkinin bir-birinə qarışımı, deməli, həm qanda şəkərin səviyyəsini aşağı salır, həm mədənin insulin istehsal olunan Langerhans adacıqlarına təsir edərək təbii insulin istehsalını artırır, həm də kapilyar qan dövranın pozulmasının qarşısını alır.

 

Ümumiyyətlə bu bitkilər ayrı-ayrılıqda belə çox faydalı bitkilərdir, məsələn qarazirə immun sistemi üçün mükəmməl bir bitkidir, ud hindi çox güclü iltihabi əleyhinə və mədəaltı vəzin iltihabında əvəzolunmaz bir bitkidir. Tərkibində zəngin insulin vardır. Bağayarpağı isə qanda yüksəlmiş şəkəri aşağı salmaq üçün əla bir vasitədir.

 

İstifadəsi:

Bitkilər üyüdüləndən sonra bir-birinə qarışdırılmalı, qarışıqdan gündə 3 dəfə yeməkdən yarım saat əvvəl 1 çay qaşığı 1 stəkan qaynar suya qarışdırıb içməli. Müalicə müddəti 3 aydır. Hamiləlik zamanı bu bitki qarışımından istifadə etmək olmaz.

 

 

(Visited 73 times, 1 visits today)

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir