Ürəyin dərmanı, mədənin dostu, xərçəngin düşməni…

Qış aylarının vitamin mənbəyi olan heyva həm də sağlamlıq mənbəyidir. Medpress.az xarici mediaya istinadən tərkibində A, C və B qrupu vitaminləri (folat), eləcə də kalsium, dəmir, fosfor, mis, kalium, selen, sink və maqnezium kimi minerallar olan heyvanın faydalarını sadalayırlar:

 

Mədənin dostudur: Güclü antioksidantlara daxildir. Qabığı xoraya yaxşı təsir edir. Heyva və balı qarışdırıb yeyəndə qəbzliyi götürür. Ürək bulanması və qusmanın qarşısını alır.

 

Xərçəngin düşmənidir: Daşıdığı komponentlərlə yoğun bağırsaq xərçəngindən qoruyur.

 

Qripdən qoruyur: Antıvirus təsir göstərən heyva immuniteti gücləndirir. Astma və tənəffüs yolu xəstəliklərindən qoruyur.

 

Ürəyin dərmanıdır: Xolesterini və təzyiqi aşağı salır.

 

Arıqladır: Yüksək lif məzmununa malik heyva adamı tox saxlayır.

 

(Visited 225 times, 1 visits today)

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir