Balı niyə şəkər əvəzinə yemək olmaz? – DİYETOLOQLAR

Böyük Britaniyadan olan mütəxəssislər maraqlı araşdırma apararaq balın “faydalı” xüsusiyyətini öyrəniblər. Sən demə, bu ləzzətli yeməyin tərkibindəki təxminən 86 faiz sərbəst şəkər insan sağlamlığı üçün çox təhlükəlidir.

 

Medpress.az-ın xarici mediaya istinadən verdiyi xəbərə görə, qeyd edilir ki, sərbəst şəkərlərə monosaxarid və disaxaridlər aiddir. Demək olar ki, bu adi təhlükəli şirinləşdiricilər mütəmadi qidaılara əlavə olunur.

 

Həkimlər iddia edir ki, səhər acqarına bir çay qaşığı bal təhlükəsiz dozadır. Bütün qalan marketinq gedişidir, istehlakçılar tərəfindən aparılır.

 

Məsələn, çaya 7 qramlıq qaşıqda bal əlavə edilməsi ilə insan 6 qram sərbəst şəkər alır, onda sutkalıq norma 30 qramı keçməməlidir.

 

Sərbəst şəkərlərə,yaxud bala həddindən artıq maraq kökəlməyə, 2-ci növ diabetə, dişlərin  böyrəklərin ağrımasına gətirib çıxarar, bəzi hallarda isə xərçəngə səbəb ola bilər.

 

 

(Visited 38 times, 1 visits today)

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir