Bağırsaq xərçənginin qarşısını alan bitkilər

Getdikcə artan bağırsaq xərçəngi xəstəliyindən sonra mütəxəssislər yeni bir araşdırmanı başa çatdırıblar. Araşdırmanın nəticəsində davamlı yediyimiz o qidaların bağırsaq xərçəngi hüceyrələrini böyük ölçüdə azaltdığı ortaya çıxıb.

 

 Medpress.az-ın xarici mətbuata istinadən verdiyi xəbərə görə, bir tədqiqatda sarımsaq, kəvər, qara soğanı kimi allium tərəvəzlərinin bağırsaq xərçəngi riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaltdığı iddia edilir.

 

Hər il bağırsaq xərçəngi olanların sayı getdikcə artır. Həkimlər bu xərçəng riskini azaltmaq üçün gündə bir balaca soğan yeməyin yetərli ola biləcəyini deyir.

 

Mütəxəssislərin iddialarına görə, adı çəkilən tərəvəzlərin miqdarını artırdıqca, xəstəliklərdən də qoruna biləcəksiniz.

 

 

(Visited 325 times, 1 visits today)

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir